Workshops

Première Vrouwen op de Vloer. Foto Annelien Nijland

Vrouwen op de vloer

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zich op ware grootte durven neerzetten. Vanuit mijn jarenlange werkervaring weet ik hoe moeilijk dat kan zijn. 
De missie om vrouwen te versterken, deel ik met Anna Kogut. Aan de hand van casussen uit mijn werkpraktijk heeft Anna scènes geschreven en deze zijn uitgewerkt tot een interactief theaterevent ‘Vrouwen op de Vloer’. Op 13 juni 2018 was de première.
Het publiek kan in dit interactieve theaterevent aanwijzingen geven aan de hoofdpersoon of zelf die rol overnemen.

Vrouwen kunnen leren om zichzelf op ware grootte neer te zetten door zich bewust te worden van de factoren die hen daarbij belemmeren en vervolgens door te oefenen met ander gedrag in een veilige omgeving. Dat is het doel van Vrouwen op de Vloer.

Workshop In actie door Spelen

De essentie van improvisatietoneel: ja zeggen en meebewegen met je medespelers door je te richten op het hier en nu, de situatie te accepteren en risico’s te nemen, is ook van toepassing in het ‘echte’ leven. 
Op basis van deze ‘speelregels’ geef ik de workshop:  In actie door Spelen.

De workshop spits ik toe op het doel waarvoor deze wordt ingezet.
In de workshop maak ik gebruik van opwarmoefeningen uit de theatersport. Door het spelen komen deelnemers als vanzelf in verbinding met elkaar en worden zij ertoe aangezet in actie te komen. Het is daardoor ook een krachtig middel voor teambuilding en bij netwerkevents.

Ben je geïnteresseerd in de workshop In actie door Spelen of wil je informatie over Vrouwen op de Vloer, neem dan contact op via het contactformulier.