Vrienden

De omslagfoto op mijn website van de Waddenzee bij Texel is gemaakt door mijn man Anton Staartjes. Hij is fotograaf/journalist en webdesigner. Kijk voor meer foto’s van het Nederlandse landschap op de website Dutchlandscape.

Mijn oudste zoon, Laurent Staartjes, is zelfstandig onderzoeker en juridisch adviseur. Hij is actief in de lokale politiek in Amsterdam. Mijn schoondochter Silvie Teeuwisse is mentale vitaliteitscoach en gespecialiseerd in stress, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Juliën Staartjes, mijn jongste zoon, schrijft en hij maakt muziek. Hij maakt als gitarist deel uit van de band The Vagary. In 2020 heeft hij onder de naam Summer with Monica het eerste nummer van een eigen album uitgebracht; luister en kijk naar The art of losing. Lees hier zijn verhaal Weelde. Mijn schoondochter Sarah Nutz is HR- adviseur bij Eversports.

De workshop In actie door Spelen heb ik voor het eerst gegeven tijdens een netwerkevent in Amsterdam-Oost georganiseerd door Werken voor Elkaar. Dit platform is ontstaan vanuit de overtuiging dat je sterker staat als je verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Dat je met elkaar veel beter kunt organiseren wat je nodig hebt dan in je eentje. Zoals netwerkontmoetingen en workshops om nieuw werk te vinden of de stap naar ondernemerschap te zetten. Ik ben actief in het team dat helpt de events en webinars te organiseren.
Bij de ontwikkeling van de workshop heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het boek Speelruimte Maken van Wilmie Voortman.

Als we opTexel zijn, logeren we altijd in een appartement in de authentieke stolpboerderij ‘De Kemphaan‘ in De Waal, een klein dorp midden op het eiland Texel. Rustig gelegen, nabij natuur en vogelgebied Waalenburg.

Mijn nicht, Pietie Visser, is de bedenker van Pakhuis vol Verhalen. Een plek waar kinderen op een speels educatieve manier beeldend kunnen werken. Het Pakhuis staat in Culemborg.

Elna Wijnhard, een vriendin van mij, heeft haar boek Tante Sahrahsár, nu ook als podcast gepubliceerd. Het is een hekserig verhaal voor kinderen van 9 tot 99 jaar.