Over mij

Droom
Het was 1963, ik zat in de eerste klas van de lagere school en had net leren lezen en schrijven. De juf gaf een opstelopdracht: ‘Hoe vind je het op school?’ Ik vond het daar fantastisch maar was op dat moment vol van een verhaal van mijn buurmeisje. Zij was een jaar ouder dan ik, zat een klas hoger en had mij verontwaardigd verteld dat zij in de hoek was gezet toen zij had gekucht maar dat zij daar niets aan kon doen omdat ze verkouden was.

In mijn opstel vertelde ik haar verhaal en liet ik de juf ophalen door de politie en in de ‘gevagenis’ stoppen. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik steeds een nieuw blaadje – zo één met smalle en brede lijntjes –  haalde om mijn verhaal op papier te zetten. En hoeveel lol ik erin had om te ontdekken dat je via het schrijven een wereld kunt creëren.
Mijn opstel werd gepubliceerd in de schoolkrant en ik wist: ‘Ik word later schrijfster.’

Werkelijkheid
Schrijven vervult inderdaad een belangrijke rol in mijn leven.
In mijn werk als juridisch adviseur en manager, maar ook daarbuiten als ik aan de gang ga met teksten en verhalen.
Wanneer ik het gevoel krijg dat ik te veel vastzit in een rol, functie of situatie, herinner ik me eraan dat ik eigenlijk een schrijver ben. Door me dan op een schrijfproject te richten vind ik een nieuwe en voldoeninggevende invalshoek voor dat wat ik aan het doen ben of kom ik op een ander spoor dat mij weer verder brengt.


En altijd zijn de mensen en de gebeurtenissen om mij heen mijn bron van inspiratie.